Engine trouble - G35Driver - Infiniti G35 & G37 Forum Discussion
Show Your Support Become A Premier Member



Engine trouble

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread
  #1  
Old 09-26-2015, 01:56 PM
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2015
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Engine trouble

2011 G37x w/ 42k miles here.
Was on interstate about 200 miles from home on the last leg of a 1000 mile trip. Car running fine at 80-85 when suddenly the slip light and SES light came on and car began stuttering, losing power. Stop at next exit check brake fluid, gas cap, turn off traction control, nothing out of the ordinary other than a rougher than normal idle.

During the final 200 miles the car would intermittently display the slip light and, at this point, the SES was constant, power was ok so long as I did not get into high RPM's. The following day, no slip light however SES persists. Take car to Auto Zone and scan shows P0102 code.

- Faulty mass air flow sensor
- Intake air leaks
- Dirty mass air flow sensor
- Dirty mass air filter
- Mass air flow sensor harness is open or shorted
- Mass air flow sensor circuit poor electrical connection

Moving along- I clean MAF sensors, verify (I think) no vacuum leaks, filters are new, checked for clogs or debris in intake, etc.

I can unplug one of the MAF's and the car will continue to run, and revs increase a bit. I then plug it back in and unplug the other sensor, the car stalls. I switch the MAF's to opposite sides and repeated the process and the other side stalls the car. By process of elimination, the MAF sensor must be faulty, right?

I buy a new MAF, install and reset ECM. no dice. Still rough idle, no power and now it SES blinks above 3k RPM.. In park I can rev to appx 5k RPM and no lights. However, now when driving the SES no longer stays on constantly it just blinks which, as I understand it, indicates a misfire.

So, my question, could I have created another issue by driving the car 220+ miles home with slip and SES lights on? The replacement MAF seems to have resolved the P0102 code however now I am experiencing blinking SES, terrible idle and misfires around and above 3k RPM.

Thanks!
Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Engine swap issue Joe Gargano Engine, Drivetrain & Forced-Induction 1 09-18-2015 12:17 PM
07 Auto coupe shifting issue UndyingDest Drivetrain 1 09-07-2015 01:49 AM
G35 low idle help! Jnm07 G35 Coupe V35 2003 - 07 10 09-05-2015 02:16 AM
P1239 Faulty Electric Throttle Control Actuator Freeman186 Engine, Drivetrain & Forced-Induction 0 09-05-2015 12:28 AM
Car Died on Highway, Now Wont Start. Broken Flywheel? magnetism80 G35 Coupe V35 2003 - 07 2 09-02-2015 02:08 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 11:06 AM.


Copyright ©2002 - 2017, G35DRIVER.COM All Rights Reserved. We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: