P1078 - Multiple threads but haven't seen this... - G35Driver - Infiniti G35 & G37 Forum Discussion

Go Back  G35Driver - Infiniti G35 & G37 Forum Discussion > Tech Area - V35 > General Tech Questions
Reload this Page >

P1078 - Multiple threads but haven't seen this...

General Tech Questions This Forum is Only for Questions and Posts that Do Not fit under the other Tech categories.(No Classified Posts)

P1078 - Multiple threads but haven't seen this...

  #1  
Old 09-13-2016, 08:20 PM
Registered User
Thread Starter
Join Date: Sep 2016
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
P1078 - Multiple threads but haven't seen this...

My car coded P1078 soon after getting an oil change. I reset the computer but the SES with same code occurred again less than 100 miles later. It appears to be running just fine except for a few occasions of high idle as many others have noted. Now one cause that is often mentioned but I haven't noticed discussed is debris interfering at the sensor location. I thought since I had just had an oil change that this could be a possibility for my situation and there may be a solution other than replacing the sensor. Is the sensor itself able to be unobstructed of this debris, if that's the cause?
 
  #2  
Old 09-15-2016, 07:18 AM
Registered User
Thread Starter
Join Date: Sep 2016
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Well, it seems to have cured itself over a month after it started. Still would be interested to know if there's an answer to the question. Thanks.
 
  #3  
Old 05-23-2017, 05:00 PM
Registered User
Join Date: May 2017
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
I was wondering if you ever figured anything out about it. My car is doing the same thing(P1078). I replace the sensor and still throws the code (2 different sensors a cheap ebay one then a oem one). When it is just warming up it idles fine (600rpms) then about 30-40 mins of driving it will start to idle about 1100 rpms. I have just given up on it as it has no effect on the cars driving, but I hate seeing the SES light on the dash.

I got the code about 100 miles after changing my oil with mobil1 5w-30 full synthetic
 
  #4  
Old 01-03-2019, 12:47 AM
Registered User
Join Date: Jun 2011
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Originally Posted by G35 BEY0ND View Post
I was wondering if you ever figured anything out about it. My car is doing the same thing(P1078). I replace the sensor and still throws the code (2 different sensors a cheap ebay one then a oem one). When it is just warming up it idles fine (600rpms) then about 30-40 mins of driving it will start to idle about 1100 rpms. I have just given up on it as it has no effect on the cars driving, but I hate seeing the SES light on the dash.

I got the code about 100 miles after changing my oil with mobil1 5w-30 full synthetic
Were you able to resolve the issue? I'm having the same issue...
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Rawrster
Engine, Drivetrain & Forced-Induction
5
09-17-2016 07:03 AM
2003G35JDM
G35 Coupe V35 2003 - 07
4
09-14-2016 11:18 AM
2003G35JDM
G35 Coupe V35 2003 - 07
5
09-13-2016 12:48 PM


Thread Tools
Search this Thread
Rate This Thread
Rate This Thread:
You have already rated this thread Rating: Thread Rating: 0 votes,  average.

Quick Reply: P1078 - Multiple threads but haven't seen this...


Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

© 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: