Reverse Lights Not Working

  #1  
Old 07-09-2019, 11:12 AM
Registered User
Thread Starter
Join Date: Jul 2019
Posts: 3
Likes: 0
Received 1 Like on 1 Post
Black on black, stock.
Reverse Lights Not Working

Hello everyone!

Thanks in advance for stopping by and giving this a read, I appreciate it! I will try and keep this as short as possible but provide as many details as possible as well in hopes to resolve an issue I am experiencing.

Long story short, I was attempting to install a backup camera in my 2007 G35S. I was tapping into the reverse light wire but instead of seeing what wire connected to the light, I used a multimeter and checked which connection returned 12V when I put the car in reverse. Unfortunately, there was a bit of a spark that happened when trying to figure out the correct wire and the reverse lights are no longer functioning. Additionally, the instrument gauge cluster no longer works either. It's just black, no RPM, no fuel, no temp, nothing, just black.

I took a look at some of the fuses that could/should be responsible for this behavior but they all seemed ok. I'm going to check the rest of them shortly. Besides the reverse lights and the gauge cluster, everything else appears to work just fine.

The reverse lights don't seem to have a fuse but a relay instead and I checked that as well and it seems fine. Does anyone have any suggestions for why the reverse lights aren't turning on?

Thanks again in advance!
 
  #2  
Old 07-09-2019, 11:15 AM
cleric670@gmail's Avatar
BANNED!!!
Join Date: May 2017
Location: Washington State
Posts: 7,022
Received 823 Likes on 757 Posts
Coupe 6MT Premium RAS
Check fuses 6, 14, and 19.
 
  #3  
Old 07-09-2019, 04:10 PM
Registered User
Join Date: Feb 2018
Location: LA, Cali
Posts: 1,358
Received 128 Likes on 121 Posts
Is your ca manual or auto transmission? Because they have slightly different circuity.
 
  #4  
Old 07-09-2019, 06:19 PM
Registered User
Thread Starter
Join Date: Jul 2019
Posts: 3
Likes: 0
Received 1 Like on 1 Post
Black on black, stock.
Sorry, I should've clarified. It is an automatic.
 
  #5  
Old 07-13-2019, 05:35 PM
Registered User
Join Date: Mar 2011
Location: Central NJ
Posts: 2,034
Received 117 Likes on 105 Posts
Originally Posted by AKbo View Post
Hello everyone!

Thanks in advance for stopping by and giving this a read, I appreciate it! I will try and keep this as short as possible but provide as many details as possible as well in hopes to resolve an issue I am experiencing.

Long story short, I was attempting to install a backup camera in my 2007 G35S. I was tapping into the reverse light wire but instead of seeing what wire connected to the light, I used a multimeter and checked which connection returned 12V when I put the car in reverse. Unfortunately, there was a bit of a spark that happened when trying to figure out the correct wire and the reverse lights are no longer functioning. Additionally, the instrument gauge cluster no longer works either. It's just black, no RPM, no fuel, no temp, nothing, just black.

I took a look at some of the fuses that could/should be responsible for this behavior but they all seemed ok. I'm going to check the rest of them shortly. Besides the reverse lights and the gauge cluster, everything else appears to work just fine.

The reverse lights don't seem to have a fuse but a relay instead and I checked that as well and it seems fine. Does anyone have any suggestions for why the reverse lights aren't turning on?

Thanks again in advance!

https://nicoclub.com/FSM/G35/Sedan/2..._Sedan/exl.pdf

See page EXL-64


EXTERIOR LAMP FUSE

Unit Location Fuse No. Capacity
Back-up lamp FUSE BLOCK (J/B) #4 10 A

Telcoman
 
  #6  
Old 07-18-2019, 12:10 PM
Registered User
Thread Starter
Join Date: Jul 2019
Posts: 3
Likes: 0
Received 1 Like on 1 Post
Black on black, stock.
Hello everyone!
I would just like to say thank you to those who helped with this issue.
It was indeed a fuse! At first glance, it looked like everything was ok but after buying a power probe and going through each fuse, one ended up being the culprit!
Everything is back to normal!
I was able to complete the backup camera install and everything is working great!
Thanks again, everyone!
 
The following users liked this post:
Scorpi0 (07-19-2019)
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Bruce_G35x
Lighting
0
05-24-2014 02:43 AM
Project 04
Lighting
10
02-27-2013 02:09 PM
jin22gt
Lighting
2
10-22-2012 03:13 PM
mellinox
General Tech Questions
2
08-08-2010 06:16 PM
G35_Girl_69
G35 Sedan V35 2003-06
5
10-17-2005 10:42 PM


Thread Tools
Search this Thread
Rate This Thread
Rate This Thread:
You have already rated this thread Rating: Thread Rating: 0 votes,  average.

Quick Reply: Reverse Lights Not Working


Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: