Idle is dropping like crazy, car feels like its almost gona give up. - G35Driver - Infiniti G35 & G37 Forum Discussion

Go Back  G35Driver - Infiniti G35 & G37 Forum Discussion > Tech Area - V35 > Engine, Drivetrain & Forced-Induction > Intake & Exhaust
Reload this Page >

Idle is dropping like crazy, car feels like its almost gona give up.

Intake & Exhaust Questions and info regarding various aftermatket exhaust systems for the G35 (Headers,Y-Pipes, and Cat-Back Systems)

Idle is dropping like crazy, car feels like its almost gona give up.

Reply

 
 
 
  #1  
Old 02-08-2009, 09:58 PM
4drmadness's Avatar
Registered User
Thread Starter
iTrader: (60)
Join Date: Sep 2008
Location: Orange County
Posts: 6,877
Thanked 59 Times in 48 Posts
Idle is dropping like crazy, car feels like its almost gona give up.

Hey guys i just put a new md, and design chaos spacer. my idle has been acting super weird. it feels like my car is almost gona shut off. what procdures do i need to do to get back my idle to spec? Im getting a tune as well. should i just tell my tuner to bump up my idle? will that help. Do you think i have a leak?
 
Reply With Quote
  #2  
Old 02-08-2009, 10:08 PM
5150DS's Avatar
Registered User
iTrader: (1)
Join Date: Aug 2005
Location: So Cal
Posts: 3,984
Thanked 160 Times in 131 Posts
Sounds like a vacuum leak. What kind of gasket did you use to install the spacer?

Edit:
In your original post, did you say you put two spacers in????
 
Reply With Quote
  #3  
Old 02-08-2009, 10:13 PM
4drmadness's Avatar
Registered User
Thread Starter
iTrader: (60)
Join Date: Sep 2008
Location: Orange County
Posts: 6,877
Thanked 59 Times in 48 Posts
yea design chaos throttle body spacer, and md 5/16 spacer. i kept the stock gasket for my md spacer. When i removed the throttle body, i didnot find a gasket for that. im thinking that might be the problem
 
Reply With Quote
  #4  
Old 02-08-2009, 10:14 PM
5150DS's Avatar
Registered User
iTrader: (1)
Join Date: Aug 2005
Location: So Cal
Posts: 3,984
Thanked 160 Times in 131 Posts
Is the md spacer new or used?
 
Reply With Quote
  #5  
Old 02-08-2009, 10:15 PM
4drmadness's Avatar
Registered User
Thread Starter
iTrader: (60)
Join Date: Sep 2008
Location: Orange County
Posts: 6,877
Thanked 59 Times in 48 Posts
its new
 
Reply With Quote
  #6  
Old 02-08-2009, 10:16 PM
5150DS's Avatar
Registered User
iTrader: (1)
Join Date: Aug 2005
Location: So Cal
Posts: 3,984
Thanked 160 Times in 131 Posts
So there are gaskets between both the top and bottom of the md spacer? Stock on one side and the md on the other.

One thing you might look at is if you tightened the spacer with the rubber thing around the oil fill spout. That has been known to get caught when installing a spacer.
 

Last edited by 5150DS; 02-08-2009 at 10:27 PM.
Reply With Quote
  #7  
Old 02-08-2009, 10:21 PM
4drmadness's Avatar
Registered User
Thread Starter
iTrader: (60)
Join Date: Sep 2008
Location: Orange County
Posts: 6,877
Thanked 59 Times in 48 Posts
i put the stock gasket underneath the md spacer. There is no gasket on top of it. btw is there a way to see where the leak is coming from?
 
Reply With Quote
  #8  
Old 02-09-2009, 03:15 AM
Jeff92se's Avatar
Red Card Crew
iTrader: (24)
Join Date: May 2005
Location: ɐʍ 'ǝlʇʇɐǝs
Posts: 36,109
Thanked 534 Times in 449 Posts
You unplug your TB connector when you put that spacer in? yes = idle relearn procedure needed.

If you have a leak in the plenum spacer, you'd know it the instant the car was started. ie.. a loud shreek noise.
 
Reply With Quote
  #9  
Old 02-09-2009, 03:27 AM
4drmadness's Avatar
Registered User
Thread Starter
iTrader: (60)
Join Date: Sep 2008
Location: Orange County
Posts: 6,877
Thanked 59 Times in 48 Posts
yea i performed the idle realearn procedure a couple of times, and it still has weird idle. im jus gona try doin it a couple more times



Originally Posted by Jeff92se View Post
You unplug your TB connector when you put that spacer in? yes = idle relearn procedure needed.

If you have a leak in the plenum spacer, you'd know it the instant the car was started. ie.. a loud shreek noise.
 
Reply With Quote
  #10  
Old 02-09-2009, 03:34 AM
rookie's Avatar
Former G35driver Vendor
iTrader: (19)
Join Date: Mar 2006
Location: OC
Posts: 3,420
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
Need a gasket on the throttle body. Did that spacer have an o-ring on one side of it?
 
Reply With Quote
  #11  
Old 02-09-2009, 03:39 AM
4drmadness's Avatar
Registered User
Thread Starter
iTrader: (60)
Join Date: Sep 2008
Location: Orange County
Posts: 6,877
Thanked 59 Times in 48 Posts
yea the spacer had the two O rings on each side. Do you know what the stock gasket lloks like, cause i didnt see one. i think that might be a problem


Originally Posted by rookie View Post
Need a gasket on the throttle body. Did that spacer have an o-ring on one side of it?
 
Reply With Quote
  #12  
Old 02-09-2009, 03:50 AM
butkiss1's Avatar
Registered User
iTrader: (34)
Join Date: Mar 2008
Location: Sherman Oaks CA
Posts: 1,186
Thanked 60 Times in 39 Posts
I had the same prob Viv when i installed my 1/2" spacer Didnt torque down the long bolts in the center of the manifold enough, had a leak , torqued it , problem solved.By the way you ready for another one?
 
Reply With Quote
  #13  
Old 02-09-2009, 03:58 AM
rookie's Avatar
Former G35driver Vendor
iTrader: (19)
Join Date: Mar 2006
Location: OC
Posts: 3,420
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
Originally Posted by 4drmadness View Post
yea the spacer had the two O rings on each side. Do you know what the stock gasket lloks like, cause i didnt see one. i think that might be a problem
Looks like this. http://cgi.ebay.com/ebaymotors/FACTO...spagenameZWD1V

But yeah, you probably have a slight vacuum leak somewhere.
 
Reply With Quote
  #14  
Old 02-09-2009, 11:45 AM
Registered User
Join Date: Aug 2008
Location: Virginia
Posts: 71
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Had the same issue... after installing spacer... i forgot to reconnect a vaccum hose.. check all your hoses.. even the one on the passanger side of the plenum... thats the one i forgot...
 
Reply With Quote
  #15  
Old 02-09-2009, 03:57 PM
4drmadness's Avatar
Registered User
Thread Starter
iTrader: (60)
Join Date: Sep 2008
Location: Orange County
Posts: 6,877
Thanked 59 Times in 48 Posts
Yea i will defintely check out if i left any hoses as well. Im thinkin it is a leak, i just dont know where the leak is coming from



Originally Posted by PearlG35x View Post
Had the same issue... after installing spacer... i forgot to reconnect a vaccum hose.. check all your hoses.. even the one on the passanger side of the plenum... thats the one i forgot...
 
Reply With Quote

Thread Tools
Search this Thread
Rate This Thread
Rate This Thread:
You have already rated this thread Rating: Thread Rating: 0 votes,  average.

Quick Reply: Idle is dropping like crazy, car feels like its almost gona give up.


Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: